Шабан Мустафа любимец на феновете

 В Блог

SLS и www.atletikabg.com наградиха Шабан Мустафа като любимец на феновете

Един от най-добрите български атлети в бяганията на дълги разстояния и планинските бягания Шабан Мустафа бе награден като любимец на феновете на атлетическия сайт www.atletikabg.com на 22 февруари (понеделник) в София.

Церемонията се състоя на щанда на японската марка за спортни стоки MIZUNO в централния магазин на SLS на булевард „Черни връх“  в столицата.

Главният редактор на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com Антон Бонов връчи на Шабан Мустафа кристална плакета. Бонов припомни, че Шабан е не само професионален атлет и шампион, но и ръководител на спорта в община Сунгурларе, организатор на традиционното кроскънтри състезание „Сунгурларска долина“ и пример за хиляди млади хора, които искат да бъдат активни и полезни граждани на нашето общество като популяризират ценностите на спорта.

Гост на церемонията бе и кметът на община Сунгурларе инж. Васил Панделиев, който също поздрави Шабан, всички които популяризират спорта в Сунгурларе и заяви, че общината подкрепя напълно предстоящото издание на кроскънтри състезанието „Сунгурларска долина“, което ще се проведе на 10 април.

Представителят на SLS и MIZUNO Борислав Димитров, каза че, SLS са започнали да подпомагат Шабан Мустафа преди 3 години, тъй като им е направило впечатление неговото трудолюбие и доброта. Димитров връчи също награда на Шабан с марка MIZUNO.  SLS подкрепят и други български атлети, както и каузи за популяризиране на леката атлетика сред децата като турнира на олимпийската ни шампионка на троен скок „Тереза Маринова и приятели“.

От името на феновете на Шабан Мустафа се изказа и популярният водещ Деян Слачев – Део, които сподели, че откакто познава атлета от септември месец миналата година всеки ден бяга минимум по 5 километра. Двамата участваха в един отбор по време на щафетния маратон „ЕКИДЕН“ в София през септември 2015 година и оттогава поддържат отлични приятелски отношения.

В края на церемонията Шабан Мустафа благодари за наградите и признанието, като каза, че започва да тренира пълноценно в началото на март, а основните му цели през тази година са световния шампионат по планинско бягане в Сапарева баня на 11 септември и световното първенство в същата дисциплина.

Гласуването за любимец на читaтелите на Atletikabg.com се провежда за втора поредна година чрез вот в интернет в период за 2 месеца от октомври до декември. Шабан спечели и двата интернет вота проведени досега.

От номинираните 29 атлети през 2015 година, включени в анкетата за Атлет на България, Мустафа взе половината интернет вот от почти 7000 гласували фенове на българската атлетика.

Ивет Лалова-Колио бе на второ място с над 2000 гласа, а спортист на България за 2015 г. и вицешампионка на Европа на троен скок в зала Габриела Петрова оформи крайната тройка с 643 гласа.

През 2014 г. Мустафа също бе награден на официална церемония в град Сунгурларе като любимец на феновете на сайта Atletikabg.com

През 2015 г. Шабан отново се представи великолепно на няколко планински маратона и шосейни пробези в Европа и Азия, като спечели маратона „Юнгфрау“ в швейцарските Алпи, зае четвърто място на световно първенство по планинско бягане – дълга дистанция, а в последното си тридневно състезание в австрийските Алпите през септември завърши трети със счупена ръка.

Снимки церемония „Любимец на феновете“ на www.atletikabg.com : Илиан Телкеджиев, lap.bg

Start typing and press Enter to search

Pin It on Pinterest