Mizuno

SLS – официален представител на Mizuno за България

Mizuno е основана в Осака, Япония през 1906 г. от Рихачи Мизуно и оттогава с чест и удоволствие, компанията е неизменна част от вълнуващия спортен свят във всяка точка на земното кълбо. Mizuno Европа носи гордо наследство в много спортни дисциплини и най-вече бягане, волейбол, лека атлетика, футбол, голф и ръгби.

Носите ли правилните маратонки, когато тичате?
Маратонките са най-важната част от екипировката на един бегач. Правилният им избор ще ви помогне да извлечете максимума от вашата тренировка, ще предотврати травмите и ще осигури нужното удобство. С подходящите маратонки вие ще подобрите постиженията си, благодарение на комфорта и опората, които те ви дават, докато спортувате.

Много хора не знаят, че маратонките за бягане трябва да отговарят на индивидуалните особености и нужди на всеки. Ако имате висок свод или плоско стъпало, ако изпитвате болка и дискомфорт или просто обувката не пасва добре на крака ви, е напълно възможно да носите грешните маратонки.

Краката на различните хора имат различни особености, но въпреки това  могат да бъдат обособени 3 основни категории:

  • Хора с нисък свод или плоско стъпало, които при ходене изкривяват крака си навътре и износват вътрешните ръбове на обувките. Ако вие спадате към тази категория, вашите маратонки трябва да осигуряват допълнителна стабилност, като поддържат средната част на стъпалото и ограничават прекомерното използване на вътрешната му част.
  • Хора с висок свод, които износват външните ръбове на обувките. Ако спадате към тази категория, трябва да носите маратонки с допълнително омекотяване в средата на свода, което да абсорбира ударите и да стабилизира петата.
  • Хора с нормално стъпало имат нормален свод и износват маратонки равномерно. Те могат да носят всякакъв тип маратонки.

Цялата колекция на Mizuno можете да намерите в магазините ни.

SLS | Sport Life Style – официален представител на Mizuno за България.

www.mizuno.eu

Mizuno Блог

Start typing and press Enter to search