СКИОРИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА С ПРОТЕКТОРИ DAINESE D-air® Ski

 В Блог

В продължение на 5 години постоянна и усилена работа с FIS, D-air® Ski ще предпазва скиорите от Австрийския, Италианския, Канадския и Американския тим в скоростните дисциплини. Тези пет години позволиха на DAINESE да събере телеметрични данни от спускания и падания на някои от най-добрите скиори от Световната Купа и да настрои правилно алгоритъмът  за разгръщане на въздушната възглавница.

Технологията D-air® започва своя път преди много време, с повече от 15 години опит при въздушните възглавници използвани при мотоциклетите, DAINESE винаги са били пионери в това отношение.

Най-важното в системата D-air® Ski е специалната въздушна възглавница и иновативната конструкция.

В покритието на възглавницата са свързани множество микро-влакна, които позволяват разгръщане с постоянен натиск над цялата повърхност така, че да обгърне тялото на скиора.

По-специалното в системата D-air® Ski е алгоритъмът  за разгръщане на въздушната възглавница.Той може да различи падането по ротация на движението или по динамиката на търкаляне и да разгърне въздушната възглавница за 25 милисекунди и да покрие рамената, ключицата и гръдния кош.

DAINESE отново заявява пълната си отдаденост на безопасността на скиорите по целия Свят, предлагайки системата D-air® Ski не само на отборите, които официално спонсорира, но и на всички ски федерации.

DAINESE за пръв път влиза в алпийските ски през 1995 предпазвайки гръбначните стълбове на скиорите с представянето на първият протектор за гръб. В днешни дни, благодарение на постоянно развиващите се технологии, DAINESE пренаписва  стандартите за протекция на скиорите начело със системата D-air. Oще една стъпка напред в историята на безопасното каране на ски.

D-air® Ski: бъдещето на протекция е във въздуха.

SLS – официален представител на DAINESE за България

Start typing and press Enter to search

Pin It on Pinterest